…”Waar wij voor staan”…

ASM zorg staat voor Ambulante Sociale en Maatschappelijke zorg.

Wij zijn er voor u

Wij zijn er voor u en een ieder die hulp of begeleiding behoeft, maar logisch dat bij u de vraag rijst maar wie zijn wij? ASM Zorg is een divers gezelschap aan zorg professionals en vrijwilligers uit verschillende disciplines in de branche. Binnen onze gelederen werken wij met zowel zelfstandige psychiaters/psychologen/orthopedagogen als mede een zelfstandige psychiaters. Dit team uiterst gedreven in het begeleiden en ondersteunen van zowel hulpbehoevende jeugdigen als volwassenen.

In ons werk maken wij geen onderscheid in religies en levens opvattingen maar hebben wij maar één doel. Het vergroten van de zelfredzaamheid en de kwaliteit van leven.

Een groot deel van de werknemers hebben een werk verleden bij de gerenommeerde zorgbedrijven als vertrouwenspersoon, ambulant-, sociaalmaatschappelijk- en of pedagogisch medewerker. Velen van onderhouden nog warme banden met deze organisaties en oud collega’s.

De oprichters

Wij ondersteunen en begeleiden zowel in Nederland als daar buiten gezinnen en of gezinsleden.
Het zij minderjarigen met problemen op school of in huis. Het kan zijn jeugdigen die clashen met hun ouders of niet begrepen voelen. Het zijn ouders die de grip op hun kind of kinderen dreigen kwijt te raken en zich geen raad meer weten. Ondersteunend werk zoals een dagbesteding t.b.v. jong en oud.

Wij zetten alles op alles om uw zelfredzaamheid vergroten, door te assisteren of bemiddelen met instanties, het opbouwen van een gezond sociale netwerk en het onderhouden daarvan.
Het doorbreken van isolement met activiteiten zoals computer-, brei-, fiets-, kookles, wandelgroepen, modiste en culture clubs. Ondersteuning met huiswerk d.m.v. begeleiding voor leerlingen met hun
taal- en rekenlessen.

Het werk in het buitenland is ten alle tijden om de zelfredzaamheid van het individu, het gezin of de gezinsleden te bevorderen. Wij maken geen onderscheid tussen socialenklasse of mogelijkheden om te kunnen participeren als mindervaliden binnen de gemeenschap.

Zo helpen assisteren wij in sociale- en maatschappelijke projecten voor straatkinderen en verongelukten die buiten de maatschappij dreigen te vallen. Zo worden er straatkinderen opgevangen en krijgen zij nu scholing, maaltijden en onderdak. Tevens is er met lokale instanties en dorpelingen een ziekenhuis gebouwd om een afgelegen gebied van gedegen zorg te kunnen voorzien.